Фото: Офіс президента

Розблокування "зернового коридору": Зеленський повідомив про розмову зі Столтенбергом

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Сторони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час Вільнюського саміту Альянсу.

Про це у Telegram повідомив глава держави. Зеленський та Столтенберг також узгодили подальші дії щодо інтеграції України до НАТО.

"Поділилися оцінками нинішньої ситуації в Чорному морі та ризиків, які вона створює для глобальної продовольчої безпеки. Визначили першочергові та майбутні кроки, необхідні для розблокування та сталого функціонування чорноморського "зернового коридору", — заявив президент України.

Нагадаємо, радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна однозначно стане членом НАТО. За його словами, це питання не обговорюється.

Зазначимо, що на саміті НАТО Україна отримала потужні оборонні домовленості та погоджену країнами "Великої сімки" Спільну декларацію підтримки. Вона є важливим кроком до укладення системи двосторонніх безпекових угод між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2023 16:00