Розробник софта SAP визнаний найдорожчою німецькою компанією

01 КВІТНЯ 2018 12:14

Фірма SAP, що займається розробкою програмного забезпечення для автоматизованого управління бізнес-процесами, визнана найдорожчою німецькою компанією. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

Біржова вартість SAP оцінюється приблизно в 104 млрд євро, повідомляє агентство dpa з посиланням на консалтингову компанію Pricewaterhouse Coopers (PwC) в неділю, 1 квітня.

Таким чином, розробник ПЗ випередив такі великі компанії, як Siemens (94 млрд євро) і Volkswagen (84,6 млрд євро). До першої десятки увійшли також страхова компанія Allianz (84 млрд євро), фармацевтичний концерн Bayer (80,5 млрд євро) і автобудівники Daimler і BMW (77 і 57 млрд євро).

Згідно з дослідженням, сто найдорожчих німецьких компаній збільшили свою біржову вартість з 2014 року в цілому на 33 відсотки.

Незважаючи на те, що SAP - один з найбільших в світі розробників ПЗ, проте він не потрапив в першу десятку ні європейського, ні світового загального рейтингу.

Найдорожчим в Європі визнаний британсько-нідерландський нафтовий концерн Shell, біржова вартість якого оцінена в 213 млрд євро.

За ним слідують виробник продуктів харчування Nestle і фармацевтичний гігант Novartis зі Швейцарії.

У світовому біржовому рейтингу в першу десятку потрапили тільки компанії з США і Китаю.

Причому перша трійка повністю складається з компаній, що спеціалізуються на інформаційних і комп'ютерних технологіях.

Так, на першому місці опинилася компанія Apple з біржовою вартістю в 703 млрд євро, на другому - компанія Alphabet, що управляє активами Google, а третю сходинку рейтингу посіла корпорація Microsoft.

Технології, 01.04.2018 12:14