Розстріл школярів: хлопці 16 та 18 років планували бійню в РФ

08 ГРУДНЯ 2021 09:52

Відразу в двох точках Росії молоді хлопці 16 і 18 років готували збройні напади, але обидва інциденти вдалося запобігти без сумних наслідків.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Тelegraf, у Москві, поряд із приміщенням школи, оперативники затримали озброєного підлітка, який напередодні заявив про свої наміри щодо нападу на учнів та персонал закладу в соцмережі. Арсеній Кураєв прийшов до московської школи №1297, озброївшись пневматичним пістолетом, кількома газовими балончиками та трьома ножами.

На власній сторінці в соцмережі юнак розповів про свої плани щодо нападу на навчальний заклад та відкриття стрілянини «по обличчям» присутніх.

Один з хлопців, який близько спілкувався з Арсенієм розповів, що юнак зазвичай досить дивно поводився: іноді продавав наркотики, грубо спілкувався з однолітками, скидав дівчатам інтимні фото, а хлопцям чиркав запальничкою прямо перед обличчям.

Подібний випадок трапився напередодні в одному з населених пунктів Ярославської області. Там представники правоохоронних органів затримали підлітка, який знаходився у списках закритих груп радикалів. У 16-річного хлопця знайшли обріз та вибухівку, за допомогою яких він планував атакувати силовиків.

Світ, 08.12.2021 09:52