Розвідка повідомила, коли Іран почав постачати дрони-камікадзе до Росії

08 ЛИСТОПАДА 2022 14:29

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що деякі деталі іранських дронів-камікадзе виготовили після вторгнення РФ в Україні.

Це зазначив представник ГУР Василь, пише TrueUA.

"Гвинт безпілотника Mohajer-6 був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до Російської Федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році", – сказав він.

За словами представника розвідки, безпілотник Mohajer зібраний із деталей, які вироблені в різних країнах – більшість комплектуючих зі США. Дрон також має австрійський двигун та японську камеру. 

"Жодних російських елементів ми тут не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва", – йдеться в повідомленні.

Українські фахівці вивчають, як іноземні комплектуючі опинилися в іранських дронах.

Нагадаємо, 5 листопада міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян вперше визнав допомогу Тегерану Росії безпілотниками. Однак, нібито, передача БпЛА відбувалась ще до початку повномасштабної війни в Україні.

Війна, 08.11.2022 14:29