В Баренцеве море впала ракета з ядерним двигуном

22 СЕРПНЯ 2018 01:16

Восени минулого року в Баренцове море впала ракета з ядерним двигуном. Про це повідомила американська розвідка, причому спецслужби США стверджують, що це була російська ракета, передає телеканал CNBC з посиланням на доповіді розвідслужб.

За їх даними, «російська ракета з енергетичною установкою» впала в море під час невдалих випробувань в листопаді, і її з дна поки не підняли, але саме зараз нібито «Москва готується до спроби її повернути». Як стверджують анонімні «обізнані джерела», в операції братимуть участь три російських судна, одне з яких, мовляв, оснащено спеціальним обладнанням для роботи з радіоактивними речовинами. Дату передбачуваної операції вони не уточнюють. Ніяких доказів того, що щось подібне дійсно мало місце в листопаді минулого року, теж не наводиться.

Крім того, як зазначається в повідомленні американського телеканалу, розвідка США в своїй доповіді не згадує про будь-які можливі ​​загрози здоров'ю людей або навколишньому середовищу в зв'язку з імовірним ушкодженням ядерного реактора ракети. Аналітики спецслужб США вже висловили свою думку з цього приводу. На їхню думку, якщо Росія зможе повернути ракету з дна моря, отриманий при цій операції досвід Росіяни зможуть використовувати для повернення «втрачених ракет» в майбутньому.

Світ, 22.08.2018 01:16