Розвідував позиції ЗСУ: ​в Україні затримали російського агента

17 ЧЕРВНЯ 2022 10:55

На Сумщині поблизу кордону з РФ СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції ЗСУ.

Про це пише TrueUA із посиланням на повідомлення спецслужби.

Контррозвідка Служби безпеки викрила агента спецслужб РФ на проведенні розвідувально-підривної діяльності. В ході спецоперації затримано сумчанина, який передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ у прикордонних районах.

"Встановлено, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної агресії Росії проти нашої держави. За завданням загарбників, агент здійснював фото і відеофіксацію розташування оборонних об’єктів та руху української військової техніки", – повідомляє спецслужба.

Одержані матеріали з прив’язкою до місцевості зловмисник передавав своєму куратору через закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності. Нині вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що СБУ викрила заступника голови Чернівецької ОВА на махінаціях з гумдопомогою.

Війна, 17.06.2022 10:55