Фото: Korrespondent.net

"Вагнерівці" у Білорусі: прикордонники пояснили, чи становлять найманці Пригожина загрозу для України

До Білорусі прибуває все більше "вагнерівців", проте поки що вони не є небезпечними для України. Найманці Євгена Пригожина переміщуються роззброєними і без важкої техніки.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Їхня кількість не несе зараз загрози Україні. Ми добре розуміємо, що вони можуть бути залучені до навчання підрозділів армії Білорусі. Надалі можуть бути залучені до навчання і підготовки російських підрозділів, які проходять підготовку на території Білорусі", — сказав військовий.

Точна кількість "вагнерівців" на території Білорусі наразі невідома. Однак їх там більше, ніж кілька сотень.

"Спочатку ми говорили про те, що кількість "вагнерівців", які прибули на території Білорусі, оцінюється в сотні. Зараз ця кількість дещо більша. Але остаточно скажемо за деякий час. При цьому варто розуміти, що вони, як правило, їдуть роззброєні. Ми не бачимо якоїсь важкої військової техніки", — сказав Андрій Демченко.

Він зазначив, що російської армії на території Білорусі зараз практично немає. Країна-агресорка вивела ті підрозділи, які проходили навчання на полігонах. Водночас у  Держприкордонслужбі не виключають, що найближчим часом ворог може перемістити до Білорусі нову партію своїх солдатів.

Нагадаємо, після заколоту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який він організував у Росії 23-24 червня, частина його найманців перемістилась на територію Білорусі. Тут вони живуть у польових таборах. Зараз відомо про щонайменше девʼять колон із учасниками групи "Вагнера", які прибули в білоруські Осиповичі.

Тим часом, у Росії ліквідували незаконне формування ПВК "Вагнера, а російське Міноборони пропонує його учасникам підписувати контракти із регулярною армією. Більшість бойовиків нібито на такі умови погоджуються. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 09:55