Фото: Comments.ua

Путін заявив про ліквідацію ПВК "Вагнера", а найманцям зробили пропозицію, — ЗМІ

У Кремлі вирішили ліквідувати приватну військову компанію "Вагнера". Таке рішення начебто ухвалив російський президент Володимир Путін.

Про це пишуть російські Telegram-канали.

У повідомленні йдеться про те, що ПВК "Вагнера" і досі не існувало в Росії офіційно, а тепер її ліквідували як неофіційне збройне формування. Найманцям Євгена Пригожина пропонують укласти контракт з Міноборони країни-агресорки. Більшість "вагнерівців" начебто погоджуються на таку пропозицію. 

Вже зараз у ПВК "Вагнера" припинено набір. Її сторінки та групи у соціальних мережах є заблокованими. Самі ж найманці розповідають, що кілька сотень бойовиків вже перебувають у Білорусі, але вони не мають зброї, оскільки здали її Міністерству оборони Росії. 

Додамо, 18 липня стало відомо, що у Воронезькій області в Росії знайшли мертвими двох "вагнерівців". Їх начебто вбили за те, що вони відмовились брати участь в заколоті Євгена Пригожина.

Нагадаємо, у вівторок борт Євгена Пригожина прибув зі Санкт-Петербурга у Білорусь. Це вже його четвертий приліт за останні два тижні. У Білорусі перебувають кілька сотень його найманців. Упродовж останніх днів тут помітили щонайменше три колони із бойовиками-найманцями, які пересувались військовою технікою.

Відомо, що вагнерівці у Білорусі проживають у польових таборах далеко від кордону з Україною. І, як вважають у Держприкордонслужбі, не становлять прямої загрози для України. Хоча вони можуть вчиняти провокації на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 17:37