Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Рустем Умєров провів першу розмову з очільником Пентагона: з'явились подробиці

У понеділок, 11 вересня, новий міністр оборони України Рустем Умєров провів першу телефонну розмову з головою Пентагона США Ллойдом Остіном. Вони обговорили термінові потреби нашої держави.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Пентагона.

"Міністр Остін повідомив останню інформацію про роботу США над допомогою з безпеки для України та обмінявся поглядами з міністром Умеровим щодо пріоритетів у підтримці для термінових потреб України на полі бою та розвитку можливостей у довгостроковій перспективі", — наголосила американська сторона.

Держсекретар Остін та міністр Умєров також обговорили порядок денний засідання Контактної групи з оборони України, яке відбудеться наступного тижня на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада схвалила призначення Рустема Умєрова на посаду очільника Міноборони. До цього він очолював Фонд державного майна. Серед першочергових планів нового очільника Міноборони — аудит всіх напрямів та українське оборонне виробництво. 

Президент Володимир Зеленський, представляючи Умєрова у Міноборони, заявив, що потрібна нова субʼєктність відомства, адже воно відповідає за координацію всього сектору оборони.

Своєю чергою Рустем Умєров повідомив, що у відомстві може з'явитися нова посада — військовий омбудсмен. Він займатиметься військовими потребами народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 20:06