Фото: pixabay

"Рятувала" онука від мобілізації: на Тернопільщині пенсіонерка віддала аферисту велику суму грошей

Пенсіонерка з Тернопільщини намагалася "врятувати" свого онука від мобілізації. Проте вона потрапила у пастку афериста і віддала йому чималу суму грошей. 

Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

"Зловмисник видурив у 68-річної жительки райцентру 1 700 американських доларів та 3 000 гривень за сприяння в ухиленні її онука від мобілізації", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що жінка познайомилася з аферистом, коли він прийшов орендувати до її сусідів квартиру. Вони розговорилися і пенсіонерка поділилася своїми хвилюваннями щодо онука, побоюючись, аби того не мобілізували. Натомість чоловік запевнив, що зможе допомогти розв'язувати цю проблему за відповідну суму. Пенсіонерка без роздумів віддала гроші та лише згодом зрозуміла, що потрапила у пастку шахрая.

Співробітники Чортківського районного відділу поліції оперативно відреагували на звернення потерпілої та встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше неодноразово судимий за майнові злочини уродженець Миколаєва. 

"Під час слідства вдалося вияснити, що чоловік декілька років тому обдурив ще двох жителів Чортківщини, взявши у них завдатки за квартиру та земельну ділянку, яких насправді не продавав. Тоді сума завданих потерпілим збитків сягнула 40 тисяч гривень", — розповідають працівники поліції.

Наразі правоохоронці оголосили зловмисникові підозру, проте той уникав досудового розслідування. У результаті шахрая було оголошено у розшук, а слідчий суддя ухвалив рішення про його затримання та доставлення до суду.

"На підставі ухвали суду зловмисника затримали. Тепер йому буде інкриміновано ще один епізод шахрайської діяльності — частина друга статті 190 Кримінального кодексу. Поліцейські клопотатимуть про застосування щодо серійного шахрая запобіжного заходу — тримання під вартою", — додали у нацполіції.

Нагадаємо, Служба безпека Україні викрила столичних лікарів та співробітників військкомату на корупційній схемі з ухилянтами. За хабарі вони "допомагали" військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів про здоров’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.09.2023 16:18