Саакашвілі відмовився давати свідчення в ГПУ та порадив слідчому «заткнутись»

18 ГРУДНЯ 2017 11:24

Колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі прийшов до будівлі Генпрокуратури, але на допит іти відмовився. Крім того, Саакашвілі влаштував сварку із представником Генеральної прокуратури України, повідомляє TrueUA.

Відомо, що слідчий вийшов до лідера партії «Рух нових сил», щоб запросити та супроводити його до службового кабінету для надання свідчень. Однак Саакашвілі відмовився, апелюючи тим, що повинен зробити заяву для журналістів. «Руками не розмахуйте. Це у вас такі жести? Заспокойтеся, зараз мій адвокат вам пояснить». Коли слідчий попросив політика не підвищувати на нього голос, розлючений Саакашвілі відповів: «Заткніться і послухайте мого адвоката!». 

Після того, як Саакашвілі закінчив суперечку із представником ГПУ, його адвокат заявив, що підзахисний виконав вимогу порядку і прийшов на допит в ГПУ. Він також повідомив, що Саакашвілі додав клопотання до ГПУ з вимогою передати СБУ матеріали кримінальної справи для організації досудового розслідування щодо нього.

«Сьогодні Генпрокуратура не має повноважень проводить якісь нібито процесуальні дії і допит. Ми готові давати свідчення, але повноважному органу. Ми вважаємо, що це повинен бути слідчий відділ СБУ», - заявив адвокат. Після цього Саакашвілі покинув ГПУ, додавши, що Юрій Луценко просто хоче вислужитись перед «господарем», а ГПУ нічого не має до розгляду справи політика. «Фабрикувала цю справу проти мене СБУ ... Цілувати Юрію Луценку руку я не буду, не за мій рахунок».

Політика, 18.12.2017 11:24