Фото: ВВС

Саудівських прикордонників звинувачують у масових вбивствах мігрантів, — ВВС

Саудівських прикордонників підозрюють у вбивстві сотні ефіопських мігрантів, які намагалися нелегально перетнути кордон країни з Ємену в пошуках роботи. Проте Саудівська Аравія відкидає ці звинувачення.

Про це йдеться у звіті Human Rights Watch, повідомляє BBC.

"У новому звіті організації Human Rights Watch саудівських прикордонників звинувачують у масових вбивствах мігрантів уздовж кордону з Єменом", — вказується у повідомленні.

Зазначається, що сотні людей, багато з яких були громадянами Ефіопії, щоб перетинали охоплений війною Ємен, аби дістатися Саудівської Аравії, були застрелені прикордонниками.

Так, у доповіді Human Rights Watch (HRW) містяться свідчення мігрантів, які кажуть, що в них стріляли, а іноді й застосовували вибухівку саудівські поліцейські та військові на кордоні.

За даними ВВС, очевидці розповідали про жахливі нічні переходи, під час яких великі групи ефіопів, зокрема багато жінок та дітей, зазнавали обстрілу, коли вони намагалися перетнути кордон у пошуках роботи в багатій на нафту країні.

За даними Міжнародної організації з міграції ООН, понад 200 000 людей щороку намагаються здійснити небезпечну подорож, перетинаючи морем шлях до Ємену, а потім прямуючи далі суходолом до Саудівської Аравії. Правозахисні організації розповідають, що, під час таких подорожей багато хто зазнає ув’язнень та побоїв. 

Нагадаємо, 18 серпня десятки турків-кіпріотів напали на групу миротворців ООНЦе перший подібний випадок за багато років. Інцидент трапився під час робіт з укладання дороги від села Арсос на півночі острова до села Піла зі змішаним турецько-грецьким населенням, розташованим у буферній зоні під контролем сил ООН. Греки-кіпріоти сприймають будівництво, як крок із військовою метою, за яким стоїть Туреччина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.08.2023 17:47