СБУ арештувала майно екс-міністра Табачника на понад $2 млн

09 СІЧНЯ 2023 10:44

Служба безпеки України арештувала майно колишнього міністра освіти часів Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад 2 мільйони доларів. Це, зокрема, нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу СБУ.

Відомо, що Табачник підозрюється в Україні у державній зраді.

"Для того, щоб "приховати" свої статки від можливої конфіскації на користь держави, фігурант заздалегідь "переписав" їх на своїх родичів. Втім, СБУ викрила цю "схему" і отримала дозвіл суду на арешт активів екс-регіонала", – повідомили в СБУ.

Серед них:

▪️ ½ квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м;
▪️ житловий будинок площею понад 600 кв. м;
▪️ 5 земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже 1 га;
▪️ банківський рахунок на 147 тис. дол.

Справа Табачника

У листопаді минулого року за матеріалами СБУ Табачнику було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Для цього особисто консультував місцевих гауляйтерів і готував проєкт доповідної записки на заступника голови уряду РФ щодо забезпечення озброєної охорони "виборчих дільниць".

Нині зрадник переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму. Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи щодо притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, у листопаді співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва. СБУ вилучила готівку, в тому числі в рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Політика, 09.01.2023 10:44