СБУ ліквідувала угруповання, яке очолювали «злодії у законі»

12 СЕРПНЯ 2019 10:10

СБУ блокувала діяльність міжрегіональної злочинної організації, яка контролювала багатомільйонний грошовий обіг, одержаний від незаконної діяльності в різних регіонах нашої країни.

На сайті СБУ зазначається, що угруповання очолювали «злодії у законі», які координували діяльність кримінальних груп у Херсонській, Одеській і Запорізькій областях. Зловмисники через розгалужену мережу так званих «смотрящих» налагодили збір грошей, отриманих від наркоторгівлі, розбоїв, грабежів, шахрайських схем, викрадень автомобілів та рекету представників бізнесу.

Також зловмисники збирали гроші від засуджених з чотирьох виправних колоній та слідчого ізолятора у Херсонській області. До учасників угруповання надходили «відсотки», зокрема від збуту наркотиків у місцях позбавлення волі та вимагання грошей з родичів ув’язнених.

Частину одержаних коштів кримінальники перераховували до так званого «общака», який зберігався на рахунках, що були оформлені на контрольованих підставних осіб. Розмір «прибутку», за попередніми оцінками, лише однієї регіональної ланки злочинної організації становив майже 23 мільйони гривень.

Наразі чотирьом фігурантам провадження оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2. ст. 189 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Події, 12.08.2019 10:10