Фото: СБУ

СБУ оголосила підозру колишньому очільнику Херсонської ОВА

Служба безпеки України оголосила про підозру екс-очільнику Херсонської ОВА. Посадовець підозрюється в підробці документів та шахрайстві.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За матеріалами правоохоронців, підозру отримав колишній голова Херсонської обласної адміністрації, який обіймав цю посаду з жовтня 2021 по липень 2022 року. У цей період очолював область Геннадій Лагута.

"Один із епізодів, який наразі розслідує українська спецслужба, стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній посадовець привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування", — зазначили в СБУ.

Навесні 2022-го чиновник нібито сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування "для службових цілей". Оскільки тоді в Україні була "гаряча фаза" бойових дій із рашистами, жінка з патріотичних мотивів погодилася виділити йому транспортний засіб.

Однак вже влітку 2022-го посадовець вирішив приватизувати собі через приватного нотаріуса. Попередньої власниці на той час не було в Україні. Нотаріус зробив довіреність для чиновника. Експертиза показала, що на документі підробили підпис підприємиці.

Потім підозрюваний "продав" цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той «перепродав» його своєму керівнику назад.

Наразі на авто накладено арешт. Триває досудове розслідування.

Колишньому чиновнику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, днями троє віце-мерів Одеси отримали підозру в хабарництві. Їх нібито контролювали відомий бізнесмен Борис Кауфман і колишній народний депутат Олександр Грановський.

Політика, 03.02.2023 18:37