СБУ: Шарію оголосили підозру у державній зраді

17 ЛЮТОГО 2021 10:09

Блогеру Анатолію Шарію оголосили про підозру у діяльності, що наносить шкоду національній безпеці України.

«На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур», – повідомляє TrueUA.

У обвинувачені йдеться про розпалювання національної та релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної гідності тощо.

Про інцидент висловилася Ольга Айвазовська, голова правління мережі ОПОРА на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Автоматичне припинення діяльності партії не може бути наслідком дій окремого її члена, лідера, навіть керівника. В поза судовому порядку ліквідацію структури через вручення підозри її лідеру навіть щодо серйозного злочину не передбачено законодавством», – прокоментувала вона.

Проте зазначила, що Міністерство юстицій може ініціювати заборону політичної партії Шарія, якщо у її діяльності будуть виявлені порушення у діяльності згідно Закону України «Про політичні партії».

«Анатолій Шарій формально не очолює юридичну особу названої на його честь політичної партії, а вручення підозри не є тим самим, що і обвинувачуваний вирок», – зауважила Айвазовська.

Події, 17.02.2021 10:09