СБУ скерувала до суду справу російського військовослужбовця Віктора Агєєва

17 ЖОВТНЯ 2017 13:56

Слідчі СБ України скерували до суду матеріали кримінального провадження стосовно російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва та двох бойовиків так званої «ЛНР», інформує TrueUA.

На сайті СБУ зазначається, що військовослужбовець збройних сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої «розвідувальної роти». Двоє його спільників, мешканці Алчевська й Сєверодонецька з 2014 року перебували у складі бандформувань Дрьомова і так званого «козачого полку імені Платова».

«У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулись на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних Сил України, під час затримання двоє з бойовиків були знищені на місці», – йдеться у повідомлені.

Дії терористів кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання строком від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Події, 17.10.2017 13:56