СБУ викрила схему, де заробляли на ремонті доріг

24 СІЧНЯ 2018 10:10

Співробітники Служби безпеки України блокували механізм масштабного завдання шкоди критичній транспортній інфраструктурі держави, повідомляє TrueUA.

На сайті СБУ зазначається, що група компаній з Одеси протягом кількох років отримувала замовлення на будівництво та ремонт автодоріг у різних регіонах України. Співробітники СБ України задокументували, що під час державних закупівель власники та топ-менеджмент компаній йшли на змову з організаторами для отримання контрактів.

Також повідомляється, що ділки застосовували схеми із ухилення від сплати податків, завищення вартості проведених робіт та використаних матеріалів.

«Загальна сума привласнених тільки за два роки ділками коштів становить понад сто мільйонів гривень. Рішеннями суду вже доведено ухилення підприємцями від сплати податків у розмірі п’ять мільйонів гривень», – йдеться у повідомлені.

За висновками експертів, неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури країни та призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

Події, 24.01.2018 10:10