СБУ викрила ще п'ятьох колаборантів: серед них – депутатка від ОПЗЖ

29 ЧЕРВНЯ 2022 14:40

Служба безпеки викрила ще п'ятьох колаборантів, які допомагають ворогу на тимчасово окупованих територіях. Серед них депутатка від партії ОПЗЖ та так званий "банкір".

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-центр СБУ.

За інформацією відомства, "банкір" у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує "Центробанк ДНР".

Також СБУ підозрює ще двох колаборантів, які погодились тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області.

Крім того, викрито депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію ОПЗЖ. Вона добровільно стала "заступником голови Міловської районної адміністрації "ЛНР".

Разом з тим ще одна прихильниця "русского міра" під час тимчасової окупації Херсона добровільно зайняла посаду так званого "начальника департамента образования и науки".

Стосовно усіх цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що СБУ викрила агентурну мережу розвідки Росії, до якої входив український нардеп.

Політика, 29.06.2022 14:40