СБУ затримала терориста, який причетний до вбивства співробітника Служби та підриву мосту

02 КВІТНЯ 2021 14:24

Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині ватажка терористичної групи з так званої «ЛНР». Очолюване зловмисником угруповання причетне до вбивства співробітника СБУ. 

Як інформує TrueUA з посиланням на пресцентр СБУ, мешканець тимчасово окупованого Слав’яносербського району у 2014 році приєднався до НЗФ бойовиків на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Він організував і очолив терористичну групу, яка брала активну участь у бойових діях проти сил АТО. 

«Зловмисники вчиняли особливо тяжкі злочини проти мирного населення регіону, зокрема, незаконно позбавляли волі людей для викупу», - йдеться у повідомлені. 

Також зазначається, що бойовик очолював блокпост на мосту через річку Сіверський Донець. Цей об’єкт критичної інфраструктури був потім підірваний учасниками НЗФ, яким керував підозрюваний. 

Через деякий час бойовик вирішив залишити терористичне угруповання через конфлікт з ватажками і побоювання за власне життя та повернувся на територію, підконтрольну українській владі.

Співробітники СБУ під час спецоперації встановили його місцезнаходження у Дніпропетровській області.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили бойовику про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ст. 113 (диверсія) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Події, 02.04.2021 14:24