СБУ затримала у Києві соратника Медведчука

05 ТРАВНЯ 2022 15:58

Служба безпеки України у Києві затримала одного з лідерів громадської організації "Український вибір", керівником якої є нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук. За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

Про це повідомили у прес-службі СБУ, пише TrueUA.

Також заблоковано діяльність потужного проксі-центру спецслужб РФ, який використовували для кібератак на державні інформресурси України та поширення ворожої пропаганди.

За даними СБУ, з початку війни відкрито понад шість тисяч кримінальних проваджень. Зокрема, понад 1 тисяча стосуються посягання на територіальну цілісність України та спроби захоплення державної влади.

Окрім того, у Луганській області на співпраці з окупантами викрито керівницю одного з відділів Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації.

У Полтавській області правоохоронці затримали заступника начальника митного посту, який вимагав гроші від керівника підприємства, "гарантуючи" безперешкодне оформлення промтоварів.

Нагадаємо, 5 травня суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, що належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках понад 40 млн грн.

Відомо, що 12 квітня СБУ затримала проросійського політика, коли він намагався втекти за кордон. 13 квітня Личаківський районний суд Львова арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Події, 05.05.2022 15:58