«Шахтар» виборов путівку до 1/16 фіналу Ліги Європи

10 ГРУДНЯ 2020 10:08

У своєму останньому поєдинку у груповому турнірі цьогорічної Ліги чемпіонів гірникам потрібно було не тільки самим боротися за позитивний результат, а й сподіватися, про всяк випадок, на успішний виступ менхенгладбаської «Боруссії» в паралельному матчі.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на УАФ, перед останнім туром у групі B склалася унікальна ситуація. Усі чотири команди мали шанси вийти до 1/8 фіналу, усі чотири за певних обставин могли опинитися на третьому місці й перейти до Ліги Європи, і три з них ризикували фінішувати останніми та припинити виступи в єврокубках цього сезону.

«Шахтарю» довелося проводити останній матч проти суперника, який завдав йому дошкульної поразки в півфіналі Ліги Європи цього літа та створив чимало проблем у грі другого туру поточної Ліги чемпіонів у Києві. Ускладнювали ситуацію для гірників травми Кривцова, Фернандо та Мораеса, які додалися до Ісмаїлі, Коноплянки та Корнієнка, шо вибули раніше. У підсумку помаранчево-чорні вийшли на поєдинок без номінального форварда у стартовому складі.

Попереду в донеччан розташувався Тете, але до нього м’яч на початку зустрічі майже не доходив. На 7-й хвилині Барелла пройшов правим флангом та прострілив у центр, Лукаку пропустив м’яч на Мартінеса, і той потужно пробив у поперечину. Гірникам рідко вдавалося наблизитися до воріт «Інтеру», першого удару по воротах Хандановича завдав Коваленко на 20-й хвилині.

До завершення першого тайму «нерадзуррі» кілька разів небезпечно виконували кутові, по воротах Трубіна стріляли Шкриньяр здалеку (повз ціль) та Мартінес (у голкіпера). Оборона помаранчево-чорних хоч і перебувала під потужним тиском, але загалом справлялася. Травма Вітао, якого замінив Хочолава, викликала певне занепокоєння, утім, грузинський захисник увійшов у гру впевнено. Зі свого боку «Шахтар» розраховував на контратаки, і деякі з них розвивалися перспективно, але свого завершення не мали.

У другому таймі «Інтер» прописався на половині поля суперника, й у Трубіна з’явилося дуже багато роботи. І кіпер гірників переконливо діяв і на лінії, і на виходах. А на 64-й хвилині гості провели гостру контратаку, що завершилася ударом Тете, який у стрибку парирував Ханданович. Ще один контрвипад, на 75-й хвилині, також виглядав обнадійливо, але Тайсон пробив не найкращим чином.

На останніх хвилинах тренери чорно-синіх провели три заміни, й у виконанні господарів відбувся фінальний штурм, але результату він не приніс. І другий поєдинок між цими суперниками завершився без забитих м’ячів. Зважаючи на результат паралельного матчу у групі, в якому «Реал» переміг «Боруссію», гірники фінішували третіми та візьмуть участь в 1/16 фіналу Ліги Європи, жеребкування якої відбудеться 14 грудня.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, що були у списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Матвієнко, Бондар, Степаненко, Коваленко, Марлос (замінений на 64-й хвилині).

Спорт, 10.12.2020 10:08