Фото: Патрік ван Леувен. Джерело – Instagram

"Шахтар" відправив у відставку головного тренера: офіційна заява клубу

У понеділок, 16 жовтня, донецький "Шахтар" відправив у відставку головного тренера команди Патріка ван Леувена. Разом із наставником клуб залишає тренерський штаб.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті ФК "Шахтар". В офіційній заяві "гірники" нагадують, що Патрік ван Леувен очолював команду від липня 2023 року. За цей час команда провела 12 офіційних матчів. 

"ФК "Шахтар" висловлює подяку Патріку ван Леувену і його асистентам за професіоналізм та бажає успіхів і перемог у майбутньому!" — йдеться у повідомленні.

Ван Леувен замінив Ігора Йовичевича на посаді головного тренера "Шахтаря" перед стартом сезону. У попередньому сезоні Йовичевич виграв з командою чемпіонат України, але після завершення кампанії залишив клуб.

Варто відзначити, що наразі "Шахтар" не оголосив, хто замінить ван Леувена на посаді головного тренера.

Перемога "Шахтаря" над "Антверпеном"

У матчі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" зустрічався на виїзді з бельгійським "Антверпеном". Зустріч завершилась вольовою перемогою "гірників". Підопічним Патріка ван Леувена вдалось вирвати перемогу у Бельгії, програючи по ходу матчу з рахунком 0:2. Цікаво, що на останніх секундах поєдинку бельгійці не реалізували 11-метровй удар за гру рукою у власному карному майданчику Тараса Степаненка.

Нагадаємо, у "Шахтарі" відреагували на зникнення 19-річного півзахисника Олександра Роспутька. Він ще у середу, 4 жовтня, після виїздного матчу юнацької ліги УЄФА між "Антверпеном" втік з розташування команди і, ймовірно, перебуває в Росії.

Наразі відомо, що футболіст видалив усі свої записи в соцмережах і перестав відповідати на телефонні дзвінки. За інформацією видання Sport.ua, Олександр Роспутько родом з окупованої в Донецькій області Горлівки, а його батьки повністю підтримують Російську Федерацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.10.2023 17:13