Фото: ФК "Шахтар"

Футболіст "Шахтаря" нібито втік в Росію: реакції учасників конфлікту

У "Шахтарі" відреагували на зникнення 19-річного півзахисника Олександра Роспутька. Він ще у середу, 4 жовтня, після виїздного матчу юнацької ліги УЄФА між "Антверпеном" втік з розташування команди і, ймовірно, перебуває в Росії.

Наразі відомо, що футболіст видалив усі свої записи в соцмережах і перестав відповідати на телефонні дзвінки. За інформацією видання Sport.ua, Олександр Роспутько родом з окупованої в Донецькій області Горлівки, а його батьки повністю підтримують Російську Федерацію.

Реакція "Шахтаря"

"Шахтар" у коментарі виданню "UA-Футбол" підтвердив зникнення футболіста.

"Підтверджуємо факт неповернення Олександра Роспутька в Україну після матчу з "Антверпеном". Гравець отримав посадковий квиток, здав валізу і не з’явився на посадку в літак. Ми не можемо стверджувати, в якому напрямку зник гравець. У нас немає інформації", — йдеться у повідомленні.

Клуб надіслав офіційного листа футболістові з вимогою повернутися до команди протягом наступних п'яти днів. Якщо футболіст все ж таки вирішить не повертатися, тоді контракт буде розірвано з вини гравця. У "Шахтаря" є право вимагати з нього фінансову компенсацію за невиконання умов договору.

Реакція компанії Prostar Agency, яка мала контракт з Роспутьком

Агенти переконують, що вже припинили співпрацю з футболістом.

"Це правда, що ми вели переговори з "Шахтарем" щодо продовження контракту і мали підписати документи після повернення до Києва. Його влаштовували запропоновані клубом умови. Тому для нас було несподіванкою зникнення Роспутька і він досі не виходить на зв'язок. Враховуючи всі обставини, ми припиняємо будь-які стосунки з гравцем і не бажаємо йому успіхів у подальшій кар'єрі", — йдеться у коментарі.

Реакція "Зірки" з Санкт-Петербурга

За чутками Роспутько після втечі міг працевлаштуватися у клубі зі Санкт-Петербурга, який грає у третій російській лізі. Там у тренерський штаб команди входить колишній футболіст та тренер "Шахтаря" Геннадій Зубов. "Зоря" офіційно відхрестилася від Олександра Роспутька.

"Сьогодні в багатьох ЗМІ поширюються новини про гравця "Шахтаря" Олександра Роспутька. Футболіст залишив розташування донецького клубу та попросив політичного притулку в Росії. Від імені клубу заявляємо, що цей футболіст не має відношення до нашого клубу. Вимагаємо припинити поширювати цю неперевірену інформацію", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 4 жовтня донецький "Шахтар" у другому турі групового раунду Ліги чемпіонів здобув вольову перемогу на виїзді проти бельгійського "Антверпена" (2:3). Форвард "гірників" Данило Сікан відзначився дублем у феєричному поєдинку та увійшов у команду тижня за версією авторитетного порталу SofaScorе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.10.2023 23:48