Фото: "Слово і Діло"

Шантажують та утримують без ротацій: у Росії змушують "мобіків" підписувати контракти з армією

Російських мобілізованих солдатів змушують ставати кадровими. Керівництво армії РФ не залишає їм вибору і шантажує, не даючи ротацій.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"З початку липня у з’єднаннях і військових частинах російських окупаційних військ, які перебувають на тимчасово окупованій території України, почали примушувати мобілізованих військовослужбовців до підписання контрактів про проходження військової служби за контрактом у ЗС РФ", — зазначила вона.

Якщо ж мобілізовані відмовляються, їх шантажують та погрожують утримувати на передовій без ротацій.

"Як заохочення щодо мобілізованих, які погодилися, застосовується звільнення від виконання службових обов’язків на одну-дві доби (так звані вихідні), що є доволі ефективним чинником в умовах відмови командирами надання відпусток, у тому числі за сімейними обставинами", — сказала Ганна Маляр.

За її словами, саме так керівництво ворожої армії намагається показати Кремлю "успішну" статистику контрактної служби.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Росія готує нову партію мобілізованих із 300 людей. Зараз вони проходять вишкіл на одному з полігонів Східного воєнного округу Алтайського краю РФю. Усі мобілізовані підписали контракт зі збройними силами. Серед новобранців є особи з-поміж колишніх ув’язнених, чоловіки низького соціального статусу без особистих документів, наркозалежні та хворі на гепатит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 21:51