Фото: Запорізька обласна прокуратура

Шість ракет: в Офісі генпрокурора повідомили нові деталі обстрілу Запоріжжя

У середу, 22 березня, російські окупанти вдарили по Запоріжжю шістьма ракетами. За попередньою інформацією російські окупанти вдарили з реактивної артилерії.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Telegram.

22 березня близько 12:00 окупанти випустили по Запоріжжю шість ракет. Одна — поцілила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновані квартири, балкони, пошкоджено дахи та вибито вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджено інші розташовані поруч житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури міста.

За попередньою інформацією російські окупанти вдарили з реактивної артилерії, можливо, "Торнадо С".

"Треба розуміти, що Запоріжжя це прифронтове місто, знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. За попередніми даними чергових служб, це була реактивна система залпового вогню далекої дії, можливо, "Торнадо С". Це — реактивна артилерія, вона летить надзвичайно швидко: від пуску до влучання секунди фактично. Якщо є у наших Сил оборони можливість оповістити, що буде працювати реактивна чи ствольна артилерія, то це безумовно робиться. Якщо такої можливості немає, немає розвідданих, то можуть бути отакі от терористичні атаки ворога, які не вперше (здійснюються) по житлових кварталах міст", — розповів речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у середу, 22 березня, російські загарбники обстріляли Запоріжжя. Під прицілом рашистів опинилися житлові будинки та острів Хортиця.

Також Зеленський відреагував на обстріл Запоріжжя: президент опублікував шокуюче відео.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2023 15:35