Шмигаль пояснив, на скільки українцям вмикатимуть світло

29 ЛИСТОПАДА 2022 20:58

Наразі виробництво електроенергії в Україні покриває 70% від потреб у споживанні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, пише TrueUA.

"Почалась уже друга зима цієї повномасштабної війни, яка стане надскладною для нашої держави. Ніяких ілюзій не маємо", – сказав очільник уряду.

Він наголосив, що російські терористи продовжать обстріли енергетичної інфраструктури.

"Їхня мета – заморозити Україну та вчинити черговий геноцид українського народу. Зробити те саме, що комуністичний режим робив 90 років тому, коли влаштував в Україні голодомор. Попри постійні обстріли нашої енергосистеми, вона залишається цілісною. Заживлені всі регіони України, окрім Херсонської області. Наразі виробництво електроенергії в країні покриває 70% від потреб у споживанні, а 30% – дефіцит, який корегується обмеженнями споживання", – зазначив Шмигаль.

"Так, ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі в 30%, витратах мережі та першочерговому заживленні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб. Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами, щоб у людей вмикали світло принаймні на 5-6 годин на день", – пояснив прем'єр.

Нагадаємо, напередодні секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що єдиним ефективним розв'язанням проблеми щодо ударів по енергетичній системі України є надання ЗСУ далекобійних ракет.

Суспільство, 29.11.2022 20:58