Фото: CNN

Шольц прибув з візитом до Ізраїлю

У вівторок, 17 жовтня, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув до Ізраїлю з візитом солідарності.

Про це він написав в інстаграмі.

Глава німецького уряду хоче дізнатися про ситуацію в зоні бойових дій, а також поговорити про те, як запобігти подальшій ескалації в регіоні.

"У жаху насильства ХАМАСу важливо розрізняти: палестинці не ХАМАС, і ХАМАС не має права говорити за них. Палестинське населення Гази також є жертвою ХАМАС. Терміново їй надають гуманітарну допомогу: воду, продукти, ліки", — закликав він.

Відомо, що німецький канцлер має заплановані переговори з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, президентом Іцхаком Герцогом та родичами німецьких громадян, які перебувають у полоні у ХАМАСу в секторі Гази.

"Разом із нашими союзниками ми робимо все можливе, щоб цей конфлікт не загострювався далі. Сьогодні в Ізраїлі я обговорю ситуацію з прем’єр-міністром Нетаньяху", — додав він.

Варто додати, що вже увечері він вирушить до Єгипту. 18 жовтня Шольц зустрінеться президентом держави Абдель Фаттах Ас-Сісі.

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, війна Ізраїля із Сектором Гази буде довгою. Єрусалим у битві з бойовиками ХАМАСу відстоюють цінності єврейського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2023 18:26