«Шпигун, вийди геть!»: Дипмісія уже прибула в РФ

21 БЕРЕЗНЯ 2018 12:02

Літак з висланими з Британії російськими дипломатами, яких уряд Сполученого Королівства оголосив небажаними особами, приземлився в Москві. Про те, що 23 співробітники дипмісії, які мають статус недоторканності, оголошені персонами нон-грата, повідомила прем'єр-міністр Мей, повідомляє TrueUA.

За її словами, це були не співробітники зовнішньополітичного відомства, а працівники розвідки, які мали дипломатичні паспорти. Країну також покинули члени сімей висланих дипломатів, всього близько 80 осіб. Дружина одного з висланих каже, що ці дії уряду Великобританії дають їй новий привід пишатися її рідною країною і тим, що вони всі невинні.

Дипломатів доставили в лондонський аеропорт, де вони піднялися на борт урядового Іл-96, надісланого за ними з Росії.

Своє ставлення до того, що трапилося висловив посол Олександр Яковенко: «Маса ні на чому обґрунтованих звинувачень на нашу адресу ... Ця ситуація для Британії, постійного члена Ради Безпеки ООН, не може бути прийнятною. Але така реальність британської зовнішньої політики сьогодні».

У відповідь було оголошено, що Росія висилає 23 британських дипломата, одночасно припиняючи роботу консульства Сполученого Королівства в Петербурзі і Британської ради.

Події, 21.03.2018 12:02