Штучний інтелект, який самостійно створює новинні відеоролики

30 ГРУДНЯ 2018 19:20

Процес створення новин (а особливо новин в відеоформаті) - це досить трудомісткий, але в той же час креативний процес. І, мабуть, китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа вирішило в якійсь мірі позбавити своїх співробітників від рутини. Спільно з інтернет-гігантом в Alibaba вони запустили першу в світі «інтелектуальну виробничу платформу» для створення новинних відеороликів взагалі без участі людини.

Офіційний анонс відбувся на 6-ій Конференції з інтеграції та розвитку медіа-індустрії Китаю в Ченду, а запустили платформу в цей четвер 27 грудня.

На конференції було продемонстровано роботу системи. Після запуску система випустила 186 коротких відеороликів. З них 97 були випущені тільки силами штучного інтелекту. Решта 89 були трохи відредаговані людьми. Зараз для виробництва якісних коротких відеороликів до платформи мають доступ усі місцеві ЗМІ. Правда, спочатку їм потрібно пройти процедуру акредитації та сертифікації на сайті.

Генеральний директор Alibaba, Шао Сяофен заявив, що платформа дозволить журналістам та редакторам присвятити себе більш цінною репортажній роботі, в якій люди не можуть бути замінені машинами. Мабуть, пан Шао забув, що зовсім недавно в Китаї дебютував перший віртуальний ведучий. Так що, цілком можливо, скоро новинне агентство і зовсім обійдеться без людей.

Технології, 30.12.2018 19:20