Фото: iStock

Швеція виділить Україні потужний пакет військової допомоги: що у нього увійде

Україна отримає від Швеції масштабну військову допомогу. Загальна сума пакета становить майже 314 мільйонів доларів.

Про це повідомляють шведські ЗМІ із посиланням на заяву очільника Міністерства оборони Пола Йонсона.

Відомо, що у пакеті будуть боєприпаси для систем ППО та бойових машин, а також запасні частини для установки Archer. При цьому у Швеції зазначають, що цей транш допомоги значно перевищує попередній, сума якого становила понад 200 мільйонів доларів.

Крім того, Україна працює зі Сполученими Штатами Америки, щоб закон про ленд-ліз продовжили на весь 2024 рік. Наразі рішення має ухвалити Конгрес. Посол України у США Оксана Маркарова повідомила, що за час повномасштабної війни американський Конгрес кілька разів вносив зміни до бюджету та виділив Україні в межах цих програм 113 мільярдів доларів. Президент Джо Байден уже надіслав запит до Конгресу для виділення нашій країні додаткового фінансування. Україна сподівається, що американські законодавці і це підтримають.

Нагадаємо, Німеччина планує щорічно видавати Україні по п’ять мільярдів євро військової підтримки. Це триватиме до 2027 року.

Щоправда, рішення про виділення п'яти мільярдів євро на військову підтримку України ще має затвердити німецький парламент. Загалом, за словами міністра, з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні склала 22 мільярди євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 14:41