Фото: скріншот з відео

Швидка, мобільна і зручна: військові показали у дії турецьку систему ППО (відео)

Українські військові показали, як системи протиповітряної оборони із Туреччини допомагають боротися із ворогом на Лиманському напрямку. 

Про це повідомили у Telegram-каналі Центру стратегічних комунікацій української армії.

"Новітні системи протиповітряної оборони виробництва Туреччини допомагають українським силам на Лиманському напрямку", — йдеться у повідомленні.

Бійці розрахунку зенітної гармати 1-ої Окремої Бригади Спеціального Призначення ім. Івана Богуна поділилися практичним досвідом застосування бойової машини та показали, як вона виглядає.

"Їздить швиденько, достатньо мобільна, тихіша набагато, ніж радянська техніка. Серед переваг: автоматична коробка передач, механік не відволікається на перемикання передач, як на радянській техніці", — розповідають військові.

Наголошують, що саме такими установками Туреччина охороняє свої кордони.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відзначив ефективність роботи систем протиповітряної оборони західних союзників. 6 серпня глава держави заслухав доповідь щодо використання нашими воїнами передових систем ППО — "Петріотів" та "Айрісів", які Україна отримала від партнерів.

За словами президента, лише за тиждень, що минув російські терористи застосували проти України вже 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 "шахедів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 14:43