Фото: Pixabay

Синоптики розповіли про погоду на Різдво: де очікуються дощі й мокрий сніг

На Різдво в Україні очікується дощова погода зі снігом. Опади пройдуть вночі у західних, північних і місцями центральних областях, вдень — по всій території країни.

Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру. Вони зазначають, що на дорогах місцями може утворитися ожеледиця.

Найтепліше 25 грудня буде у західних та південних областях: уночі — від 0°С до +5°С, вдень від +8°С до +13°С. На решті території вночі очікується 0...-5°С, вдень — +4...+9°С. У східних та північно-східних регіонах від -2°С до +3°С.

Також у понеділок у низці регіонів синоптики прогнозують сильний південно-західний із переходом на західний вітер. Його швидкість складатиме 17-22 м/с, на високогір'ї Карпат — 25-30 м/с. Зберігатиметься й значна сніголавинна небезпека на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Синоптики закликали громадян не ходити в гори, адже можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх і великих лавин.

Погода на Різдво у Києві та області буде хмарною, на вулиці йтиме мокрий сніг із переходом у дощ. Є ймовірність ожеледиці. Очікується, що термометри в області покажуть уночі від 0°С до -5°С, вдень від +4...+9°С. У столиці нашої країни — вночі від -1...-3°С, вдень від +6°С до +8°С.

Нагадаємо, етнологиня Наталія Громова розповіла про універсальні та обов'язкові різдвяні страви, які готували українці чи не в кожному регіоні та селі нашої країни. Серед основних гастрономічних вподобань — кутя, узвар та традиційний хліб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.12.2023 05:27