Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті: Генштаб виокремив п’ять найгарячіших напрямків

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Кількість ворожих атак з початку цієї доби зросла до 92. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському та Курахівському напрямках, де відбулося більш ніж половина від усіх боїв. Також ворог активно діє на Лиманському, Куп’янському та Времівському відтинках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку окупанти штурмували позиції ЗСУ в районі Вовчанська. Ситуація тут контрольована. Також ворог вдарив авіабомбами по Харкову та некерованими авіаційними ракетами по Міловому.

На Куп’янському напрямку ворог сім разів атакував українські позиції неподалік Колісниківки, Синьківки, Кругляківки, Першотравневого та Лозової. Наразі бої тривають у шести локаціях. На цьому напрямку рашисти активно застосовують бомбардувальну авіацію — за сьогодні вже скинули 12 авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи атакували в районах Греківки, Зарічного, Тернів та Торського. З початку доби українські воїни відбили вже п’ять атак, три боєзіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку противник завдав авіаударів п’ятьма КАБами по Сіверську та по району Стародубівки.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили дві штурмові дії поблизу Часового Яру та Ступочок. Наразі триває одна атака окупантів. До того ж авіація рашистів завдала ударів по Часовому Яру, Стінкам та Олександро-Шультиному.

На Торецькому напрямку українські захисники відбили одну ворожу атаку в районі Торецька.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 21 спробу потіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Вишневого. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже загалом відбили 17 атак противника на цьому відтинку. 

На Курахівському напрямку загарбники 29 разів атакували підрозділи українських захисників, намагаючись просунутися у районах Зоряного, Максимільянівки, Новодмитрівки, Катеринівки та Антонівки. На даний час триває 19 боєзіткнень.

На Времівському напрямку загарбники провели вісім атак позицій українських військ поблизу Богоявленки та Новоукраїнки. Наразі тривають два бої.

На Оріхівському напрямку ворог застосовує бомбардувальну авіацію, бив по району Малої Токмачки, скинувши при цьому 16 авіабомб.

На Придніпровському напрямку рашисти здійснили одну безуспішну спробу штурму позицій українських підрозділів. Також ворог завдав удару некерованими авіаракетами по Миколаївці.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 28 жовтня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 690 720 (+1 680);
  • танків — 9 120 (+7);
  • бойових броньованих машин — 18 395 (+40);
  • артилерійських систем — 19 872 (+51);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 240 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 984 (+0);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 329 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 17 867 (+68);
  • крилатих ракет — 2 625 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 27 660 (+100);
  • спеціальної техніки — 3 556 (+14).

Нагадаємо, за даними ГУР, російські загарбники кидають на штурм поранених військових на тлі втрат під Лиманом Донецької області. У такий спосіб окупанти намагаються наростити наступальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 16:57