Ситуація на фронті напружена, Україна далека від завершення війни, – Данілов

18 ЧЕРВНЯ 2022 19:36

Україна далека від завершення війни з Російською Федерацією, у противника дуже великі ресурси.

Про це пише TrueUA із посиланням на інтерв'ю секретаря РНБО Олексія Данілова для The Globe and Mail.

"Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з тих, хто вважає, що російська армія слабка. У них дуже великі ресурси, і вони їх сюди привели", – зазначив він.

За його словами, російська армія перевершує в артилерії та важкій техніці.

"Наших воїнів це не лякає. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна все ще триває, і ми далекі від її кінця", зазначив Данілов.

Він також наголосив, що війна закінчиться тільки тоді, коли російські війська залишать українську територію, включно Донбас і Крим. При цьому він не виключає можливість тимчасового врегулювання шляхом переговорів.

"Чи можлива зупинка в цій війні? Може бути варіант. Але ця зупинка повинна бути ухвалена нашим суспільством. Якщо це не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду",  додав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що на сьогодні серйозних мирних переговорів не ведеться, а на питання, як довго триватиме війна, ніхто не може відповісти.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський наказав перевірити готовність чотирьох областей у разі нового нападу з боку Білорусі.

Війна, 18.06.2022 19:36