Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

Ситуація навколо Бахмута: британська розвідка оцінила тактичні маневри на фронті в Донецькій області

З 15 вересня 2023 року Збройні сили України взяли під свій контроль села Кліщіївка та Андріївка, що приблизно за вісім кілометрів на південь від Бахмута Донецької області.

Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, назвало це тактичним успіхом українських сил, який наблизив їх до дороги Т 05-13, одного з основних шляхів постачання до Бахмута з півдня.

"Однак Росія продовжує утримувати залізничну колію, яка пролягає вздовж насипу між Кліщіївкою та Т 05-13, створюючи перешкоду, яку легко захистити", — застерегли у британській розвідці.

Вони також зазначили, що нещодавні передислокації російських повітряно-десантних військ із Бахмута до Запоріжжя на півдні України, ймовірно, послабили оборону Росії навколо Бахмута.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, нещодавно начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України.

Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальших успішних дій. Посадовець наголосив, що Сили оборони України продовжують закріплятися на місцевості та проводять стабілізаційні дії, зокрема, розмінування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 09:20