Ситуація в Венесуелі може вийти з-під контролю і обернутися катастрофою

25 СІЧНЯ 2019 19:27

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет засудила насильство в ході протестів в Венесуелі, в результаті якого постраждали і загинули люди. Вона закликала сторони негайно розпочати переговори з тим, щоб розрядити напружену атмосферу.

«Я вкрай стурбована тим, що відбувається, ситуація в Венесуелі може дуже швидко вийти з-під контролю і обернутися катастрофічними наслідками», - сказала Бачелет.

Щонайменше, 20 людей загинули на цьому тижні в результаті дій сил безпеки і проурядових збройних груп, які відкрили стрілянину по учасниках акцій протесту. Багато демонстрантів отримали вогнепальні поранення.

Бачелет закликала запобігти повторенню репресій, задокументованих Управлінням в ході протестів навесні і влітку 2017 року, включаючи позасудові розправи, незаконні затримання та обмеження прав на свободу самовираження і зборів.

Верховний комісар закликала владу Венесуели поважати права своїх громадян і негайно відпустити всіх, хто був заарештований без достатніх на те підстав.

Бачелет також заявила, що влада країни повинна припинити переслідування по відношенню до політичних лідерів та громадських активістів, адже тим самим вони знищують останню можливість для початку діалогу.

Світ, 25.01.2019 19:27