Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ситуація загрози в Європі погіршилася": Пісторіус оголосив про масштабну військову реформу у Німеччині

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 4 квітня оголосив про плани проведення структурної реформи збройних сил країни.

Про це повідомляє Spiegel.

За словами очільника оборонного відомства ФРН, за допомогою масштабної військової реформи країна має намір посилити обороноздатність збройних сил країни за допомогою єдиного оперативного командування.

Крім того, Бундесвер буде реорганізований за чотирма видами збройних сил з об'єднаним командуванням підтримки. Так, нові збройні сили Німеччини складатимуться з чотирьох родів військ — сухопутна армія, військово-повітряні сили, військово-морський флот і війська кібер- та інформаційної оборони.

До того ж в Берліні було створено територіальне командування національної оборони, де був розроблений оперативний план національної оборони Німеччини (OPLAN).

Пісторіус наголосив, що метою реформи є реструктуризація Бундесверу в такий спосіб, щоб він був оптимально підготовлений навіть на випадок необхідності оборони та війни. Також у рамках масштабної реформи Пісторіус оголосив про підвищення вимог до фінансування Бундесверу в бюджеті на 2025 рік на 6,5 мільярда євро.

"Ситуація загрози в Європі погіршилася. Ми стикаємося з викликами, що випливають з цього. Це охоплює реформування нашого Бундесверу таким чином, щоб він знаходився в оптимальному положенні, особливо в разі оборони. Це має бути зрозуміло всім: ми захищаємо нашу країну та наших союзників. Ніхто не повинен навіть думати нападати на нас", — наголосив Пісторіус.

Нагадаємо, Німеччина надасть Україні 180 тисяч артилерійських снарядів на суму 576 мільйонів євро у рамках чеської ініціативи. В оборонному відомстві ФРН наголосили, що на сьогодні найбільш гострою потребою для України є дефіцит артилерійських боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.04.2024 10:58