Фото: Droese

Пісторіус: Якщо Росія виграє цю війну, небезпека для НАТО зросте

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив про те, що Європа зіткнулась "з військовою загрозою, якої не було вже 30 років" і попередив про можливість нападу Росії через п’ять-вісім років. Водночас він нагадав про необхідність збільшити військову допомогу Україні.

Про це політик сказав в інтерв'ю Tagesspiegel.

За його словами, Німеччина не може збільшити військову допомогу Україні, як того хотіли б деякі західні союзники, оскільки Берлін вже дав "все та навіть більше, скільки це було можливим".

"Ми не можемо йти ва-банк, як вимагають деякі. Інакше ми самі будемо беззахисними", висловився міністр і додав, що серед усіх країн Євросоюзу військова допомога Німеччини є найбільшою. 

Міністр закликав країни блоку посилити допомогу Збройним силам України й нагадав про те, що може статися, якщо Росія переможе Україну.

"Всім має бути зрозуміло: якщо Путін виграє цю війну й окупує Україну, небезпека для території Альянсу, звичайно, також зросте", наголосив німецький політик. 

Водночас Пісторіус вважає, що зараз напад Росії на блок не є ймовірним.

"Наразі я не думаю, що напад Росії є ймовірним. Наші експерти оцінюють період від п’яти до восьми років, коли це може бути можливим… Звичайно, ми зобов’язані продумувати найгірші сценарії розвитку подій", — сказав Пісторіус.

Нагадаємо, 16 січня Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли снаряди, бойові машини та безпілотники. Проте очікуваних ракет Taurus там немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 13:31