Фото: Boris Pistorius / Facebook

Німеччина надасть Україні 200 тисяч артилерійських снарядів: коли вони надійдуть

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв, що Україна найближчими місяцями отримає від Німеччини 200 тисяч артилерійських боєприпасів.

Про це він повідомив інтерв’ю німецькому ZDF.

За його словами, найближчим часом очікується покращення ситуації із постачанням боєприпасів для України. Утім наголосив, що на це потрібен час. Наразі є проблема, що виробництво збройної промисловості не може встигнути за потребами, які виникають. Це стосується не тільки боєприпасів, а й систем ППО. Утім Пісторіус зазначив, що оборонна промисловість нарощує потужності "де тільки може".

Пісторіус також прокоментував і обіцянку ЄС надати Україні мільйон артилерійських боєприпасів до весни. Посадовець додав, що попереджав партнерів про те, що доставити мільйон артилерійських боєприпасів для України до весни не вдасться

"Ця цифра породила очікування, які врешті-решт не виправдалися. Для промисловості озброєнь, яка бере свій початок ще з мирного часу, непросто виробити мільйон", — наголосив він.

При цьому Пісторіус пообіцяв покращення ситуації з боєприпасами для України і наголосив, що Німеччина надасть українським воїнам 200 тисяч артилерійських снарядів.

"Ви можете бути впевнені, що ситуація покращиться в найближчі місяці. Тільки Німеччина надасть майже 200 тисяч боєприпасів. Але на все потрібен час, і це не питання політичних рішень чи фінансових ресурсів", — заявив очільник Міноборони Німеччини.

Нагадаємо, 2 грудня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Бійці Збройних сил України отримають різні типи автівок, снаряди та антидронові системи.

Додамо, раніше уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 16:32