Фото: facebook.com/borispistorius

Міністр оборони Німеччини Пісторіус прибув до Києва

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до України з неанонсованим візитом. Наразі посадовець перебуває у Києві.

Про це повідомило німецьке видання NTV.

Політик прибув до Києва потягом рано вранці. Очікується, що Пісторіус проведе переговори зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим та президентом Володимиром Зеленським, а також візьме участь у церемонії покладання вінків на Майдані та відвідає центр військової підготовки.

Зазначається, що метою візиту є підтвердження підтримки України. Навчання українських військових та допомога Києву будуть основними темами поїздки. Це вже другий візит Пісторіуса до Києва після його вступу на посаду глави Міноборони Німеччини. 

Водночас німецький журналіст Джуліан Репке опублікував відео прибуття Бориса Пісторіуса до Києва.

Нагадаємо, 20 листопада з неанонсованим візитом Україну відвідав голова Пентагона Ллойд Остін. У Києві він зустрівся з  президентом України Володимиром Зеленським. Вони говорили про ситуацію на фронті та зброю для України.

Також американський посадовець провів переговори із міністром оборони України Рустемом Умєровим. Сторони обговорили плани України у протистоянні агресії Росії. Також Умєров розповів своєму співрозмовникові про потреби ЗСУ на полі бою та, що потрібно для їх реалізації.

Наприкінці свого візиту Ллойд Остін записав відеозвернення з Софійської площі у столиці. Він наголосив, що США і надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі із країною-агресоркою Росією. За словами Остіна, його країна завжди буде на боці демократії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 07:30