Скріншот

"Ця битва має значення для вільного світу": Ллойд Остін записав відеозверненням у центрі Києва

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, який 20 листопада прибув до Києва із неанонсованим візитом, записав відеозвернення з Софійської площі у столиці.

Відео очільник Пентагону опублікував у соцмережі Х.

Зокрема, посадовець наголосив, що США і надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі із країною-агресоркою Росією. За словами Остіна, його країна завжди буде на боці демократії.

"Я щойно завершив день здорової дискусії з українськими лідерами та надіслав важливий сигнал: США стоять з Україною і ми будемо з ними на довгий період. Ця битва має значення для вільного світу. США завжди будуть на боці демократії в той час, коли українці й далі демонструють твердість і силу перед путінською агресією. Ми зібрали союзників і партнерів, щоб стати перед Росією і зробити прогрес до світлішого майбутнього, тому що американське лідерство – про це. І наша рішучість сильна як ніколи", — заявив Ллойд Остін.

Нагадаємо, 20 листопада президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Вони говорили про ситуацію на фронті та зброю для України.

Також очільник Пентагону у Києві зустрівся і з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Сторони обговорили плани України у протистоянні агресії Росії. Також Умєров розповів своєму співрозмовникові про потреби ЗСУ на полі бою та, що потрібно для їх реалізації.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 07:03