Фото: armyinform.com.ua

Очільник Пентагону відкрив новий "Рамштайн": на що очікує Україна і яка зброя найбільше потрібна ЗСУ

У вівторок, 18 липня, розпочалося 14-е засідання Контактної групи з питань оборони України (зустріч у форматі "Рамштайн"). Воно проходить в онлайн форматі. 

Трансляція заходу ведется на сайті Пентагону.

Міністр оборони США Ллойд Остін виступив із вступним словом та зробив низку важливих заяв щодо України. Зокрема, посадовець торкнувся питання контрнаступу Збройних сил України та військової допомоги.

Відтак, Остін наголосив, що контрнаступ ЗСУ є ключовим моментом у війні. Крім того, він запевнив, що США і надалі підтримуватимуть українське військо у боротьбі із російськими загарбниками.

"Український контрнаступ визначає ключовий момент у цій війні. ЗСУ взяли ініціативу та повертають контроль над своєю суверенною територією... Союзники і далі підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно. Зокрема й у навчанні українських солдатів. Партнери сьогодні розглянуть надання Україні боєприпасів і ППО", — зазначив Остін.

Міністр оборони США також нагадав про те, що Збройні сили України очікують на зброю, яку пообіцяли напередодні США, Франція, Австралія та інші країни. Йшлося про БМП Bradley, БТР Stryker, ПТРК Javelin та системи розмінування.

Чого очікує Україна від "Рамштайну-14"

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков провів розмову із Ллойдом. Урядовець зазначив, що Україна розраховує на партнерів у питанні посилення протиповітряної оборони й кількісного забезпечення боєприпасів.

Також, за його словами, Україні важливо бути впевненій у підтримці і забезпеченню від партнерів в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков закликав очікувати на "хороші новини" за підсумками майбутньої зустрічі "Рамштайн". Він обговорив деталі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони також обговорили ситуацію на фронті, подальші кроки контрнаступальної операції та "інші актуальні питання".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 15:55