Фото: Droese

Міністр оборони Німеччини зробив заяву щодо подвоєння військової допомоги Києву

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус опосередковано підтвердив, що його країна планує двічі збільшити військову підтримку Києва на наступний рік — до восьми мільярдів євро.

В ефірі німецького телеканалу ARD він заявив, що заплановане збільшення військової допомоги є "сильним сигналом для України, що ми не залишимо її". За даними джерела Deutsche Welle, рішення мають ухвалити вже у четвер, 16 листопада, на засіданні бюджетного комітету Бундестагу.

"Ми не хочемо опинитися наступного року в ситуації, коли нам доведеться висувати додаткові вимоги, коли це буде важливо. Саме тому збільшення є важливим сигналом — особливо зараз, до речі, коли Україна повинна продовжувати свою боротьбу, і водночас частина уваги громадськості в усьому світі більше зосереджена на Ізраїлі", — заявив міністр.

Напередодні німецька газета Bild писала, що Міністерство фінансів Німеччини вирішило подвоїти військову допомогу Україні на наступний рік. Спочатку планувалося виділити на неї чотири мільярди євро. Вже наступного дня Reuters повідомив, що коаліція німецького канцлера Олафа Шольца дала згоду на подвоєння цієї суми до восьми мільярдів євро. Офіційного підтвердження цієї інформації ще не було.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час Конгресу партії європейських соціалістів у Малазі заявив, що допомога Сполучених Штатів Америки Україні, ймовірно, скоротиться, тому країни Євросоюзу мають бути готовими продовжувати підтримувати Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 03:57