Фото: armyinform.com.ua

Ситуація змінюється по кілька разів на добу: у Міноборони заявили про загострення на Сході

На сході України ситуація дещо загострилась. Ворог два дні поспіль активно наступає на Куп‘янському напрямку на Харківщині.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона зазначила, що Збройні сили на Куп'янському напрямку перебувають в обороні.

"Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу", — стверджує Маляр.

На Бахмутському напрямку, за словами заступниці міністра оборони, ми рухаємось поступово вперед.

"На південному флангу довкола Бахмута щодня є просування. На північному фланзі намагаємось втримати зайняті позиції, ворог атакує. В самому Бахмуті ми обстрілюємо ворога, ворог — нас", — пише Ганна Маляр.

Вона зазначає, що на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог продовжує наступальні дії, оборонці продовжують їх ефективно стримувати. Тривають гарячі бої без зміни положень.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що українські військові намагаються мінімізувати втрати та продовжують завдавати удари по російських силах. Командування Збройних сил України скоригувало стратегію контрнаступу.

Також відомо, що бійці Національної гвардії на Авдіївському напрямку продовжують відбивати постійні атаки армії Росії. Наразі захисники готуються до розширення плацдарму для наступальних дій. Противник атакує постійно, робить вилазки, але його спроби успіхів не мають. Підрозділи Національної гвардії водночас утримують ініціативу та готують плацдарм для розширення та продовження наступальних дій. Втрат позицій на цій територій не допущено. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.07.2023 15:25