Фото: Telegram-канал Ігоря Клименка

Скільки аварій на блокпостах сталося у 2023 році: дані МВС

В Україні за 2023 рік було зафіксовано 43 дорожньо-транспортних пригоди на блокпостах. Здебільшого ДТП траплялися через алкогольне або наркотичне спʼяніння водіїв.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Посадовець уточнив, що внаслідок ДТП на блокпостах 10 осіб загинули, а 39 отримали поранення.

"Коли почали розбиратися в причинах, то здебільшого це стан алкогольного сп'яніння або наркотичного сп'яніння водія, банальне перевищення швидкості, коли не зміг оцінити умови розташування блокпоста і не зміг справитись із керуванням свого автомобіля", — зазначив міністр.

Відтак, очільник МВС закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости. Він нагадав, що йдеться не тільки про дисципліну, а й про безпеку – безпеку й учасників дорожнього руху, які за кермом, і військових, і поліцейських.

Також очільник МВС додав, що після таких трагічних подій блокпост додатково позначають дорожніми знаками, відповідними яскравими стрічками і світловідбивною фарбою, а гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі для того, щоб уникнути таких ДТП та не стати жертвою несумлінних водіїв.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області мешканець Коломиї збив на смерть пішохода — 30-річного мешканця села Рожнів Косівського району. Правопорушник намагався приховати сліди та втік з місця пригоди. Поліцейські Прикарпаття встановили та затримали вбивцю, свою вину він визнав.

Також 4 січня на нерегульованому пішохідному переході у Подільському районі столиці водій автомобіля "Хюндай" збив жінку та втік. Невдовзі правопорушника затримали й виявили, що водій перебував напідпитку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.01.2024 09:58