Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Скільки інфраструктурних об'єктів атакувала Росія за минулу добу: приголомшливі цифри

Протягом суботи, 8 червня, російська армія атакувала майже сотню об'єктів інфраструктури в Україні. Внаслідок ворожих ударів є загиблі та поранені.

Про це повідомляє медіацентр Міністерства оборони України. Там зазначили, що протягом суботи російські війська обстріляли територію 10 українських областей.

"Загалом застосовано різні види озброєння, мінометів, артилерії, танків, РСЗВ, БпЛА та тактичної авіації. Атаковано 103 населені пункти та 93 об'єкти інфраструктури", — наголосили в медіацентрі.

Росія атакувала 93 об'єкти інфраструктури України 8 червня

Інфографіка: медіацентр Міноборони

Як зазначає відомство Міноборони, внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільних. Кількість жертв уточнюється.

Нагадаємо, вночі 1 червня війська країни-агресорки атакували енергетичні об'єкти у п'яти областях України. Під вогнем рашистів опинилися енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

Зокрема, на Івано-Франківщині через рашистський обстріл спалахнула масштабна пожежа на енергооб'єкті. До того ж, як заявили у ДТЕК, 1 червня було серйозно пошкоджено дві теплоелектростанції.

Раніше повідомлялось, що у Парижі відбулося підписання грантової угоди між урядом Французької Республіки та урядом України щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України. Йдеться про суму у 200 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 10:37