Колаж varta1.com.ua

Скільки росіян чекають ядерного удару від Путіна по Україні: дані опитування

Російський диктатор Володимир Путін, а також його маріонетки неодноразово погрожували застосувати ядерну зброю проти України. Водночас українська влада називає це не більше, ніж "брязканням", тоді як самі росіяни серйозно вірять, що їхнє керівництво готове застосувати ядерну зброю проти України "у разі потреби".

Як показало опитування незалежного "Левада-центру", громадян РФ, які вірять у ядерний удар по Україні, — 29%, а ось тих, хто дотримуються зворотної думки, — 60%.

Серед тих, хто бачить готовність керівництва Росії застосувати ядерну зброю, 34% громадян віком 25-39 років і тих, хто вважає, що країна рухається не у правильному напрямку.

опитування Левада-центру

Інфографіка "Левада-центру"

Близько третини (29%) опитаних вважають виправданим використання Росією ядерної зброї проти України. Проте більша частина (56%) вважають, що застосування такого виду озброєнь не може бути виправдане.

опитування Левада-центру фото 2

Інфографіка "Левада-центру"

Опитування проводилось 20-26 квітня поточного року серед 1623 осіб. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.05.2023 15:17