Фото: Pixabay

Скільки "шахедів" збила ППО під час нічної атаки рашистів: зведення Повітряних сил

У ніч на 5 січня російська армія атакувала Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Протиповітряній обороні вдалося збити 21 із 29 ударних дронів.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. За інформацією військових, атака проводилась двома хвилями з району Примосько-Ахтарськ — Росія та мис Чауда — Крим.

"Усього зафіксовано пуски 29 ударних БплА Shahed-136/131. До відбиття повітряного нападу залучено мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил", — йдеться у повідомленні військових.

Там також наголосили, що протиповітряною обороною було збито 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Частину безпілотників ворог спрямував по прифронтовій зоні Херсонської та Миколаївської областей.

"Варто відзначити, що переважну більшість "шахедів" знищено підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України", — додали  військові.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Зазначимо, що 4 січня ввечері російські окупанти атакували Україну декількома групами "шахедів". Загроза обстрілу існувала у більшості регіонах нашої країни. На Черкащині було оголошено повітряну тривогу о 22:22 четверга, а про відбій загрози повідомили лише після опівночі 5 січня.

Вже вранці у п'ятницю рашисти знову поновили обстріли дронами. Одна група БпЛА рухалася північним курсом через Черкаську область на Київщину. Про загрозу також повідомляли для Чернівецької, Вінницької та Хмельницької областей.

За даними Черкаської ОВА, вночі 5 січня на Черкащині Сили оборони знищили п'ять ворожих ударних безпілотників. Минулося без потерпілих, однак уламки "шахедів" спричинили пошкодження.

Також минулої ночі російські терористи вдарили трьома безпілотниками типу Shahed по Херсонщині. Удари прийшлися по Високому Тягинської громади, внаслідок чого зазнали руйнувань адміністративна будівля та модульне містечко.

Під удар рашистів потрапила й Миколаївщина. У п'ятницю, 4 січня о 22:23 російська армія здійснила повітряну атаку безпілотними літальними апаратами на регіон. Ворожі удари прийшлися по населених пунктах Горохівської ОТГ Баштанського району. Внаслідок атаки пошкоджено ангари з агропродукцією та приміщення на території одного з агропідприємств, відбувся розлив дизпалива, також пошкоджено приватні житлові будинки та  будинок культури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 12:30