Фото: UATV

"Скільки тут ідіотів": угорський єврокомісар оскандалився під час виступу в Європарламенті

Єврокомісар із питань розширення та сусідства від Угорщини Олівер Варгеї після виступу в Європарламенті втрапив у скандал. Політик забув вимкнути мікрофон і промовив: "Скільки ж тут ідіотів". 

Про скандальний інцидент повідомило видання TELEX.

За даними ЗМІ, опозиційна партія Demokratikus Koalíció (Демократична коаліція) виступила із закликом щодо відставки Варгеї. Мовляв, його коментар абсолютно не відповідає принципам роботи Європарламенту. 

Зазначимо, що в момент "крилатого висловлювання" єврокомісара навколо нього були лише євродепутати. Відтак, очевидно, що вони сприйняли слова угорського політика на власний рахунок.

"Демократична коаліція закликає до негайної відставки Олівера Варгеї, і, якщо він відмовиться піти у відставку за власним бажанням, ми очікуємо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн негайно звільнить його", – зазначили в колективній заяві угорської політичної сили в Європарламенті.

Натомість сам Варгеї за декілька годин після "конфузу" опублікував звернення з вибаченнями за свій вислів. Мовляв, це непорозуміння, а всі євродепутати — його шановні колеги.

"Це було пов'язано з приватною розмовою, що продовжувалась, угорською мовою між мною і главою мого кабінету із зовсім іншого питання, яке було вирвано з контексту. Я прошу вибачення за будь-яке можливе непорозуміння щодо цього", – написав єврокомісар.

Нагадаємо, нещодавно грузинський прем'єр оскандалився заявою про Україну. Очільник грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі заявив, що Україна намагалася "відкрити другий фронт" війни з Росією в його країні.
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 
Політика, 15.02.2023 18:34